Γεννήθηκε στη Γερμανία στις 11 Δεκεμ βρίου του 1970.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και από το 2005 η αγάπη του για τη φύση τον οδήγησε στην τωρινή του κατοικία, στη Νεοχωρούδα.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τον οδήγησαν στην ενασχόληση με τη ζωγραφική από νεαρή ηλικία. Αρχικά σε καλλιτεχνικές ομάδες της περιοχής και αργότερα σε εργαστήρια με καταξιωμένους δασκάλους, της σχολής καλών τεχνών Θεσσαλονίκης. Μετά από πολυετή ενασχόληση και έχοντας αποκομίσει αρκετά εφόδια και «μυστικά» της τέχνης, τον γοήτευσε η τέχνη της αγιογραφίας. Έτσι σύντομα οδηγήθηκε στο εργαστήρι του γνωστού αγιογράφου Ιωάννη Βράνου.

Αγιογραφόντας τρία χρόνια κοντά σε αυτόν τον σπουδαίο δημιουργό και άνθρωπο, είχε την ευκαιρία να αποκομίσει πολλές γνώσεις και εφόδια για την τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας.

Έργα του έχουν πουληθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει δε την ιδιαίτερη χαρά, έργα του να κοσμούν μονές ακόμα και στον ιερό τόπο των Ιεροσολύμων.

Η επιτυχία του αγιογραφικού του έργου του πηγάζει από την μεγάλη αγάπη, πίστη και σεβασμό που νιώθει για τα ιερά πρόσωπα που απεικονίζει στα έργα του, και στην εσωτερική του ανάγκη να μεταφέρει κομμάτια της ψυχής του σε κάθε δημιουργία του.

Η ζωγραφική τέχνη ολοκληρώνει την καλλιτεχνική του ανησυχία, την ελευθερία του πνεύματος και της σκέψης και τον παρασύρει σε ένα ποτάμι αισθήσεων, το οποίο θέλει να μοιραστεί με το κοινό του.

Αγιογραφίες, Ζωγραφική, Φαγιούμ, Γιάννης Μουρατίδης